Lietje over het ontstaan van Arc-en-Ciel,

School voor

Zelfkennis en Voice Dialogue

© Lietje Perizonius

Na studie Frans en Dramaturgie en een aanvankelijke loopbaan als docent Frans, vertaler Frans en Engels en trainer in het hanteren van software-pakketten, nam mijn leven in 1988 een andere wending.
Van jongs af aan had ik een innerlijke drijfveer gevolgd die mij in contact bracht met een reeks methoden tot zelfonderzoek waardoor ik steeds meer ondervond en doorgrondde wat een mens beweegt. Denk hierbij aan goede boeken lezen, deelnemen aan meditatie-weken, lezingen van Osho, Advaita-satsangs,een psychic massage opleiding, aura- en chakra-reading opleiding, hypnotherapie training, verschillende therapeutische technieken, POP workshops, een droomcursus, Light Body Training, Flower of Life workshops e.a., Ho'oponopono, Remote Viewing, met verbeelding en visualisatie werken, innerlijk reizen, een Dark Room Retreat, etc.

In 1988 nodigde Pieter ter Haar van het het Management Centrum De Ark in Bilthoven mij uit medewerker te worden bij de Intensieve Leiderschapstrainingen. Kort daarop inspireerde hij mij ook 'voor mijzelf' te beginnen. Een paar maanden later leerde ik, eerst via Marianne Jeuken en Marian van Riemsdijk en daarna in 1989-1990 van Hal en Sidra Stone zelf, de Voice Dialogue-techniek kennen. Daarmee kon de hele regenboog (arc-en-ciel in het Frans) van alle kleuren van het mens-zijn gehonoreerd worden.
Niets viel er buiten. Het paste als een handschoen.

Sinds 1988 verzorg ik binnen Arc-en-Ciel individuele leergangen, supervisie, coaching en therapeutische consulten. In 1991 was ik facilitator in een International Summercamp van Hal en Sidra Stone. (Hal, 2006: "You feel like a teacher, you live like a teacher, you love teaching and you are very good at what you do!")

Vanaf 1992 bied ik een Voice Dialogue Facilitator Opleiding voor groepen tot maximaal negen deelnemers, georganiseerd in halfjaarlijkse blokken. Ook is er op verzoek de mogelijkheid van Voice Dialogue-trainingen-op-maat voor groepen en bedrijven. Daarnaast zijn er intervisie-dagen voor ervaren facilitators en speciale lesblokken voor mensen die er aan toe zijn van zoekers vinders te worden, de Van Zoeken naar Vinden-blokken.

Vanaf voorjaar 1996 zijn er regelmatig Open Avonden.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in de werkruimte van Arc-en-Ciel in Abcoude (zie onder de knop Werkruimte in 3D); Abcoude ligt op steenworpafstand van Amsterdam, er zijn geen parkeerkosten en er is geen parkeerprobleem.
Als je belangstelling gewekt is, kun je contact met mij opnemen.
Als je meer wilt lezen over mijn manier van werken en over de achtergrond van waaruit ik werk, klik dan op de knoppen Artikelen en Zelfkennis, Inspiratie.

© als je aan bronvermelding doet (Lietje Perizonius, voicedialogue.nl),
ben je welkom stukjes tekst van deze site te citeren